diumenge, 29 de gener de 2017

Ràdio Puçol enceta un nou camí a través d'un procés participatiu


La nova ràdio puçolenca digital serà constituida pels ciutadans a través d'un procés participatiu

El pròxim divendres 3 de febrer a les 19:30h es presentarà a l'Espai Social la Barraca de Puçol la nova etapa de la ràdio puçolenca impulsada per l'Associació Cultural de Comunicació de Puçol.

Ràdio Puçol va nàixer en 2014 després del tancament de l'EMTV (Emissora Municipal de Televisió) i RTVV quan un grapat de joves va intentar cobrir el forat deixat per aquestes dues cadenes. Amb la desaparició d'aquestes quedava un buit d'informació de proximitat que van omplir, primer amb notícies i activitats de les associacions, i després com a mitjà de comunicació independent, alternatiu, i com a ferramenta dels puçolencs per a utilitzar-la i fer productes culturals.

Tres anys després del seus inicis, han decidit anar un pas més enllà i fer de Ràdio Puçol una ràdio més participativa impulsant un procés des de gener fins a juny. Aquesta iniciativa s'està plantejant com un model horitzontal i participatiu on la ciutadania farà seua la ràdio a través de tres nivells en funció del compromís: En el primer d'ells, la gent tindrà al seu abast diversos canals per a fer arribar les propostes. En el segon, podran crear el seu propi contingut i dirigir programes, i en el tercer d'ells podran formar part del grup coordinador.

El nou model de la ràdio puçolenca té com a objectiu afavorir la pluralitat i la cohesió social fent als veïns del poble partíceps de la seua ràdio. El primer dels actes serà el divendres 3 de febrer on es presentarà el nou projecte i a continuació es farà una taula rodona. Durant el procés participatiu s'aniran realitzant més esdeveniments. Actualment, tot aquell que ho desitge pot deixar les seues idees per escrit a les bústies que s'han col·locat en diferents llocs de la població. També es poden donar idees contactant amb les xarxes socials de la ràdio i a través del correu radiopucol@gmail.com

https://www.facebook.com/Radiopucol/
https://twitter.com/radiopucol?lang=ca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada